Canpa
Great Place to Work

Psikosohbet


Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet
Psikosohbet

      Herkese merhabalar, öncelikle ben Canpa ile tanışmadan öncesi ve sonrası diye hayatımı ikiye ayırmak isterim.

      Bir sene önce Sakarya’da yaşıyordum, hayatım ile ilgili önemli bir karar alıp İstanbul’a yerleşmeye karar verdim. Bir firma ile anlaştım İstanbul maceram başlamıştı. Fakat hayatım ile ilgili önemli sorunlarım vardı öncelikle kalacak yer sorunu. Buradan da kendisine teşekkürlerimi iletme fırsatı yakalayabildiğim bir arkadaşım ve ailesi bana evlerini açtılar. İstanbul’a başlangıç serüvenim hiç düşündüğüm gibi başlamamıştı. İş yeri inanılmaz kötü, çalışanlarının değerlerine hiç önem vermeyen ve sürekli mesaiye kalınan bir yerdi. Türk kahvesinin içilmesinin yasak olduğu bir yer. Burada 2 ay kadar dişimi sıkabildim. Bu 2 aylık süre zarfında arkadaşımda kaldığım bir gün sabah işe gitmek için uyandığım sırada eve giren hırsızla karşılaşmam da bazı şeylerin tuzu biberi oluyordu. 2 ayın sonunda istediğim yerin böyle bir yer olmadığını anlayıp gözümü karartıp işten ayrılmaya karar verdim. İşten ayrıldıktan 1 ay sonra bir kaza sonucu ayağımı kırdım. Dudaklarımda stresten uçuklar çıktı. O iş görüşmesi senin bu iş görüşmesi benim koşturuyordum. Ama hiç bir şekilde kendime uygun bir yer bulamamıştım. Bu evrede aksilikler peşimi bırakmıyordu. Kanımda bakteri çıkması sonucu bir gecemi acilde geçirmek zorunda kaldım. 

      Bir gün Canpa’nın ilanı ile karşılaştım ve dedim ki işte bu! Ben burada çalışacağım! İnternet üzerinden telefon numaralarına ulaşıp kendileri ile çalışma fırsatımın olup olmadığını sordum. Beni iş görüşmesine çağırdılar. Muhasebe müdürü ile ilk görüşmemi gerçekleştirdim. Ertesi gün şirketin genel müdürü ile sonraki gün şirket sahibi ile görüşme fırsatı yakaladım. Son görüşmeden sonra işe kabul edildiğimi öğrendim. İnanılmaz mutlu oldum çünkü öyle bir yer ki sigara kullanılmamasına teşvik amaçlı, kullanmayan çalışanların yıllık izinlerine +3 gün yıllık izin eklenen, her ay ‘Kültür Liderleri’ toplantısı düzenlenip kültürümüzü daha ne kadar geliştirebiliriz bunun için neler yapabiliriz daha güzel çalışma ortamını nasıl sağlayabiliriz bu konular ile ilgili öneriler vb. konular işlenmektedir. İçerisinde masaj koltuğu, langırt, bilardo, basketbol sahası, bisiklet ve daha bir sürü sosyal aktivitenin sağlandığı bir iş yeri. Eğitimlerin ve etkinliklerin ardı arkası kesilmeyen bir yer.  Sloganı ‘Mutluluk Bulaşıcıdır’ olan bir bir iş yerinde durumlar da böyle olunca tabi ki Türkiye’nin En İyi İşverenleri ödülünü almaya hak kazandık. Benim hayatımın kırılma noktası burada başladı. 

       Son olarak yapmış olduğumuz ‘Psikosohbet’ etkinliğimizden söz etmek istiyorum. Bu seneki eğitim takvimimiz Madalyon Kurumsal merkezi tarafından gerçekleşiyor. Diğer iş yerleri gibi kâr gütme odaklı değil kişinin kendisine yönelik eğitim programları ayarlandı. Bu etkinliğimizde Psk. Hande Cesur ve Psk. Uğur Sayal hocalarımız bizlerleydiler bu vermiş oldukları psikosohbet eğitimini Türkiye’nin belirli şehirlerinde biletixten bilet satışı yapılarak vermelerine rağmen bizlerden desteklerini esirgemediler. Daha önce bizlere vermiş oldukları Zihin Detoksu, İlişki Kurma Sanatı, An ve Farkındalık eğitimleri iş yerinde hepimize büyük bir ‘VAV’ dedirtti. Neredeyse hepimizin hayatlarına dokunup önemli değişimler göstermemize neden oldular. Etkinlik gününün sabahında hep birlikte hazırlıklarımıza başladık. Canlı müzik için sahnemiz kuruldu etrafı balonlar ile süsledik. Müşterilerimiz ve tedarikçilerimizde bizlere eşlik ettiler. İlk önce güzel bir canlı müzik ile başladık. Bu sırada barbekü partimiz başlamıştı bile, bizler müzik eşliğinde yemeklerimizi yedik. Daha sonrasında psikosohbet eğitimimiz başladı. Yaklaşık 2 saat süren bu psikosohbet eğitiminin bizler ve misafirlerimiz için etkisi çok büyüktü. Daha sonrasında gece yarısında kadar canlı müziğimiz devam etti. Hep birlikte dans ettik inanılmaz güzel bir gece geçirdik. İş yerinden çalışma arkadaşlarımız bizlere de sürpriz yaparak ‘Mutluluk Bulaşıcıdır’ adlı bir şarkı besteleyerek etkinlik gününde bizlere de söyleyerek duygusal anlar yaşattılar. Gecenin sonunda 3 yıl önce aramızdan ayrılarak sonsuzluğa giden genel müdürümüz Baha Bey’in en sevdiği şarkı olan ‘Karlı Kayın Ormanı’ hep birlikte söyleyerek kendisinin varlığını yeniden hissederek geceyi sonlandırdık. Emeği geçen bu yolda bizlerle birlikte yürüyüp desteklerini esirgemeyen herkese bu yoldan çok teşekkür ederim. Canpa’nın unutulmazları arasında yer alacak olan bir gece oldu. 

Nuray Bayram