Canpa
Great Place to Work

İnşaat Sektörünün Cerrahları


İnşaat Sektörünün Cerrahları
İnşaat Sektörünün Cerrahları
İnşaat Sektörünün Cerrahları
İnşaat Sektörünün Cerrahları
İnşaat Sektörünün Cerrahları

Canpa yapı ve İzolasyon olarak 1985 yılından bugüne binaların su yalıtım çözümleri üzerine faaliyet gösteriyoruz. Su yalıtımının önemi ve insanların bu konuda bilinçlendirilmesi hususunda şirketimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve bu konuda faaliyet göstermekte olan derneklerde de aktif rol almış ve almaya da devam etmektedir.
            Yaşam alanlarımız olan binalara en çok zarar veren unsurlardan birisi sudur. Suyu bazen yaşam alanımızın dışında bazen de yaşam alanımızın içinde tutmamız çok önemlidir. Neden önemlidir diye soracak olursak?
 Bina taşıyıcılarının suya maruz kalması durumunda su betonarme alanlarda betonun yapısının bozulmasına, içerisinde bulunan demir donatının korozyona uğramasına ve sonuçta taşıyıcı yapının güç kaybetmesine yol açacaktır. Bunun yanında su yalıtımının olmaması veya sonradan zafiyet göstermesi yaşam konforumuzu da olumsuz etkiler. Yapı içerisinde oluşması muhtemel nem, bakteri ve küflenme yaşam sağlığımızı da olumsuz etkilemektedir.
            Yaşam alanlarımız olan binaları insan vücuduna benzetebiliriz. Vücudumuza dışarıdan giren bir yabancı organizma bizleri nasıl hasta edebiliyorsa, yapı taşıyıcılarının içerisine girmesini istemediğimiz su da binamızı hasta eder. Önce taşıyıcı yapı zarar görmeye başlar, sonra nem ve küflenme gibi sağlıksız bir ortam oluşur.
            Tam da bu noktada inşaat sektörünün cerrahları olarak biz devreye giriyoruz. 
            Hasta olduğumuzda hemen doktora gidiyorsak, yaşam alanımızın içerisine su girdiğinde de hasta da bize ulaşır. Tıpkı bir doktor gibi hastalığın sebebini bulmaya, çalışmaya başlarız. Bir doktor hastasının neyi olduğunu öğrenmek için bazı testler yapıyorsa bizde su zafiyetinin yerini bulmak için su testi yapıyoruz. Suyun bina içerisine girdiği lokasyonu tespit ediyoruz. Hastalığın kaynağını tespit ettikten sonra tedavi yöntemleri üzerine bilgi veriyoruz. 
Bazen bir antibiyotik veya bir ateş düşürücü ile insan hastalığı tedavi edilebildiği gibi bazen de hastanın küçük bir operasyon geçirmesi gerekebilir. Su yalıtım işinde ise problemler nadiren lokal dokunuşlarla tedavi edebilir, genellikle çok kapsamlı ve maliyetli bir operasyon kaçınılmaz olmaktadır.
Bir cerrahın ameliyatında yaptığı gibi önce hastalıklı alan açılır, hastalığı yaratan yabancı maddeler temizlenir, o bölgeye tıbbi müdahalede bulunulur ve daha sonra ameliyat tamamlanarak hastanın ameliyat yapılan bölgesi dikiş atılarak kapatılır.  Bizim işimizde de mevcut problemli alan üzerinde daha önce yapılmış olan yalıtım ile ilgili tüm uygulamalar kaldırılır (Hastalıklı alan açılır), yalıtım yapılacak alan uygun koşullara getirilir. (Yabancı maddeler temizlenir) ve sonrasında doğru malzeme, işçilik ile su yalıtımı malzemeleri uygulanır. (Tıbbi müdahalede bulunulur.) ve son alarak yalıtım yapılmış olan alanın üzeri kapatılır.(Hastaya diliş atılarak ameliyat bölgesinin kapatılması.)
Bazen hasta olmamızın kaçınılmaz olduğu gibi yaşam alanlarımızda da su problemleri ile karşılaşmamız doğaldır. 
Kendi sağlığımız için sarf ettiğimiz çaba kadar, binalarımızın sağlığı noktasında da su yalıtım çözümleri için de aynı çabayı sarf etmemiz gerekmektedir.