Canpa
Great Place to Work

Ruhun Rengi Olmazmış!


Ruhun Rengi Olmazmış!
Ruhun Rengi Olmazmış!
Ruhun Rengi Olmazmış!
Ruhun Rengi Olmazmış!
Ruhun Rengi Olmazmış!
Ruhun Rengi Olmazmış!

Kültür Günleri kapsamında Canpa’nın fark ve farkındalık yaratan ekinliklerinden birini daha görmüş olduk.

Gökhan Emre Akıl ‘’Ruhun Rengi Olmaz” isimli sunumunu kültür gününe yönelik kendine has anlatımı sayesinde dünyanın bir ucu olan Afrika kıtasını kendisiyle birlikte gezmiş, görmüş ve etkilenmiş olduk.
 
Etkileyici, düşündürücü ve sürükleyici hayat hikayesini fotoğrafların görünmeyen karelerini görünür hale getirip, silinmeyen anıları belgeleyen sıra dışı yaşam öyküsü ile hedefleri uğruna olanaksızlıkları olanaklı hale getiren, inandığını gerçekleştirme uğruna limitleri sonuna kadar zorlayarak, sabrın ve azmin neleri başarıya dönüştürdüğünü hayat hikayesinden anlamış olduk.
 
Yaşadığı hayat hikayesini farkındalık yaratan çabaları canlı tanığından dinlemek, empati ve farkındalık yaratmada bakış açısı neleri nasıl etkilediği bir kez daha görmüş olduk.
 
Su taşıyan kadın resmini gördüğümde ilk etapta olanaklar dahlinde yöresel su taşıma şekli olduğunu düşünmüştüm, anlatılınca fark ettim iki kolunda normalin çok üzerine uzundu meğer gerçekler burada saklıymış ve gerçekler burada yazamayacağım kadar acı ve gerçek olduğudur.
Canpa’nın her toplantı başlangıcında niye şükür ettiğimizi ve şükür edilecek nede çok şükürlerimiz olduğunu bir kez daha değerini anlamış oldum.
 
Kişi olanakları bahane etmeksizin, olanaklar dahilinde ulaşılabilir hayalleri uğruna ailesinde, iş yerine ve  sosyal çevresinde sürdürülebilir farkındalıklar yaratmada engel olmadığını görmüş oldum.

Bazen küçük bir dokunuş büyük mutluluklar yaratır, tutkuyla yaptığımız gibi mutluluk bulaşıcıdır. Para ve şöhret değil, olanı olduğu gibi kendi dengesinde sürdürmek, bir kedi veya köpek başını okşamak, tanımadığın birine selam vermek, yardıma muhtaç olanı ihtarcına yardımcı olmak,

Herkesin gördüğünü değil, göründüğü halde görünmeyen gerçeklere dikkati çekmek ve  sürdürülebilir farkındalıklara katıklıda bulunmak, bu gün değilse ne zaman ?